Tenim un compromís amb els nostres
pacients: buscar l’opció terapèutica
més adient per a cadascú.

Quiropòdies

Les afeccions més comuns que sol·liciten actuació per part del podòleg són, entre altres: l’engrossiment de la pell (hiperqueratosis), les afeccions virals (berrugues), ungles encarnades, ungles engruixides o deformades, infeccions micòtiques (peu d’atleta, onicomicosis), trastorns de la sudoració (hiperhidrosi), psoriasi, …

  • Hiperqueratosis.
  • Berrugues.
  • Ungles encarnades.
  • Ungles engruixides.
  • Fongs.
  • Infeccions superficials.

Podologia pediàtrica

Els peus dels nens tenen una gran quantitat de cartílag que va ossificant a mesura que va creixent. Per aquest motiu, durant el desenvolupament tenim la possibilitat de realizar correccions als peus.

Detectant precoçment aquestes alteracions podrem corregir i aconseguir l’equilibri biomecànic amb més possibilitats d’èxit perquè en aquestes edats els óssos. lligaments i músculs estan en fase de maduració.

La edat ideal per realizar un primer estudi biomecànic és als 3-4 anys, llevat que s’observin en el nen qualsevol alteració, dificultats en psicomotricitat (caigudes habituals),etc.

Peu diabètic

Al centre de podologia i biomecànica Núria Briz donem molta importància a la prevenció dels pacients. El pacient diabètic ha de tenir una especial cura amb els seus peus ja que la diabetis pot produir dues afectacions a nivell dels peus:
– disminució del reg sanguini
– disminució de la sensibilitat

Aquests dos factors poden afavorir l’aparició d’ulceracions en determinats casos.

Estudi biomecànic

La biomecànica és la ciència que estudia les estructures de caràcter mecànic de l’ésser humà. L’aparell locomotor és el responsable del moviment de les diferents parts del cos, l’acció coordinada de músculs, ossos, tendons i lligaments fan possible un comportament biomecànic, sent aquest comportament, propi de cada individu.

Al Centre de podologia i biomecànica Núria Briz analitzem la teva postura. El nostre cos és sensible a molts factors que condicionen la postura i els moviments que fem: des de característiques estructurals i morfològiques de l’aparell locomotor fins al tipus de feina, aficions, moda, pes, etc. L’estudi biomecànic ens permet detectar aquest conjunt de factors, realitzar un diagnòstic fiable i oferir el tractament més adequat per a cada cas.

Estudi biomecànic esportiu

El punt on s’uneixen la ciencia de la biomecànica amb la passió de l’esport.
Les últimes tecnologies en anàlisis biomecànics i tractament ortòtics aplicades al servei de la prevenció, curació i optimització del rendiment esportiu.

Per a un atleta resulta molt important conèixer la seva forma de trepitjar ja que es tracta d’un gest que va repetir moltíssimes vegades. A més, el no trepitjar correctament pot causar-li una lesió i habitualment un tractament personalitzat augmenta el rendiment de l’atleta.

Fem un anàlisi complet de l’esportista. La visita consta d’una complerta anamnesis i exploració muscular i articular en camilla. S’explora la bipedestació del peu i utilitzem plataformes de pressions on detectem sobrecàrregues tant en dinàmica com en estàtica, la posició del centre de gravetat i les alteracions en la marxa que puguin afectar el gest esportiu.

També utilitzem la cinta de córrer amb càmera d’alta velocitat per a gravar la marxa o la carrera.

Plantilles i ortesis
personalitzades

La funció del suport plantar (plantilla) estarà sempre en relació directa al diagnòstic que s’hagi realitzat en el transcurs de la visita, després d’un rigurós estudi biomecànic .

Cal tenir en compte, que el calçat és molt important per l’eficàcia del tractament. El podòleg l’orientarà en cada cas. Un calçat inadequat pot disminuir l’eficàcia del tractament.

La ortesis de silicona és una alternativa de tractament a la patologia del avantpeu (dits) Són protectors elaborats a mida amb silicona de la forma terapèutica que desitja el professional.

Ortonixia o
Reeducació ungueal

La ortonixia és una tècnica que consisteix a aplicar tensors per educar i corregir la forma de l’ungla. D’aquesta manera evitem haver d’operar les ungles encarnades.

Hi ha diversos tipus de ortonixia, en funció de la gravetat de la onicocriptosi: les llengüetes plàstiques i les ortonixias metàl·liques, que són les que més s’utilitzen.

Remodelació Ungueal

Les ungles poden patir canvis estètics per diferents raons (traumatismes, fongs, distròfies, tractament oncològic, edat,…). La reconstrucció de les ungles mitjançant resines aporta una sol·lució estètica temporal, recuperant el aspecte de una ungla sana i maca.

Sol·licita la teva visita

NÚRIA BRIZ

CENTRE DE PODOLOGIA I BIOMECÀNICA